Aedes-legitimatieproject in 2017

In 2015 en 2016 namen pakweg dertig corporaties en twaalf huurdersorganisaties actief deel aan het Aedes-legitimatieproject. Eind 2016 werd dit landelijke project, begeleid door Atrivé, afgesloten met een bruisende slotbijeenkomst en enkele inspirerende handreikingen. Dit najaar wisselen deelnemers hun recente ervaringen met elkaar uit.

In 2015 en 2016 namen pakweg dertig corporaties en twaalf huurdersorganisaties actief deel aan het Aedes-legitimatieproject. Eind 2016 werd dit landelijke project, begeleid door Atrivé, afgesloten met een bruisende slotbijeenkomst en enkele inspirerende handreikingen.

Het gaat om de volgende ontwikkellijnen:

  • pilots Corporatieraad: ontwikkeling van een nieuw orgaan van corporaties waarmee belanghebbenden en belanghouders de rauwe werkelijkheid op de bestuurstafel brengen
  • proeftuinen Versterking Huurdersorganisatie: in pilots werken huurdersorganisaties en corporaties, met ondersteuning van Woonbond en Aedes, aan cocreatie bij beleidsontwikkeling en aan competenties van huurdersorganisaties
  • Bring Your Own (BYO): gereedschapskist met vormen en instrumenten van stakeholdermanagement en -invloed
  • TRIAS Legitimatiecheck: instrument om legitimatie te meten, bespreken en verbeteren, inmiddels door ruim zestig corporaties aangevraagd.

Komend najaar wisselen deelnemers aan het deelproject Corporatieraad en aan de proeftuinen Versterking huurdersorganisaties hun recente ervaringen uit in enkele bijeenkomsten. Nieuwe inzichten uit de projecten zullen vervolgens worden gecommuniceerd binnen de sector. In het kader van het project TRIAS Legitimatiecheck worden bijeenkomsten in de regio georganiseerd om het gebruik van de legitimatiecheck te stimuleren. Atrivé begeleidt ook deze ‘nazorg’ van de projecten.

Hier vindt u meer over de eerdere opbrengsten van het legitimatieproject, waaronder informatie, documentatie en de handreikingen.