Reactie op de Woonvisie Rotterdam 2015-2030

Lees hier de reactie van de gezamenlijke huurdersorganisaties, waaronder onze koepelorganisatie De Brug.
De Woonvisie van de Gemeente kunt u hier lezen.
En het commentaar in de krant "Dichtbij" op 21-oktober leest u hier.

De Telegraaf schreef hier ook al over op 20-oktober:

Negen Rotterdamse huurdersverenigingen trekken samen op tegen de Woonvisie van de gemeente Rotterdam. Volgens de huurders moeten betaalbare huurwoningen wijken voor luxueuzere verblijven. Cees van der Harst, interim-voorzitter van de Landelijke Huurdersraad Vestia, is woest op verantwoordelijk wethouder Ronald Schneider. Blijkbaar is hij alleen bezig met het ideaalbeeld van Leefbaar Rotterdam, maar de maatschappij is niet maakbaar zoals de wethouder denkt".

Volgens hem dreigen er 24.000 betaalbare woningen te verdwijnen als gevolg van de conceptversie van de Woonvisie Rotterdam. Ook andere huurdersverenigingen zijn bang voor de gevolgen, daarom trekken ze gezamenlijk op tegen de plannen van de gemeente. Met als voornaamste boodschap jaag de gemeente. Met als voornaamste boodschap: Jaag de huidige inwoners met een krappere beurs niet weg uit de stad.