De Brug schort overleg met Havensteder op vanwege huurbeleid

Geachte Huurdersvereniging Vreewijk, 

Het bestuur van De Brug heeft vandaag besloten het overleg met Havensteder tot nader order op te schorten. Een vergadering die voor morgen 20 maart gepland stond is daarom afgezegd. De reden daarvoor is de reactie van Havensteder op ons advies over het huurbeleid voor dit jaar. Onze boodschap was: matig de huurverhoging! De Brug wist zich daarbij gesteund door talloze reacties van huurders en huurdersorganisaties. Het antwoord van Havensteder op het advies luidde wederom: hartelijk dank voor uw inbreng, maar we kunnen niet aan uw wensen voldoen. 

Tot het besluit om het overleg op te schorten is het bestuur niet lichtzinnig gekomen. De relatie met Havensteder is over het algemeen goed. Maar wanneer met adviezen over een dermate belangrijk thema jaar op jaar niets gedaan wordt, moet je als vertegenwoordiger van alle Havensteder-huurders zeggen: tot hier en niet verder. Wij gaan er vanuit dat dat wij op uw steun als huurders en/of huurdersorganisaties kunnen rekenen. 

Heeft u hierover vragen of wilt u uw mening met ons delen? Neem dan contact op met onze voorzitter Wim Martens via info@shadebrug.nl.  

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen. 

Met vriendelijke groeten, 

Bestuur SHA De Brug

Verbeterprogramma

Manager/ aansturing: Alied Fijen (sociaal) en Tom Hoekveld (onderhoud en ontwikkeling)

Projectleider bouwplaats: Bert van Esveld

Projectleider/ ontwikkeling: Jef Ruijtenbeek

Sociale begeleiding: Peter van Mil (de Slag, Valkeniersweg en Reigerpad), Paul Buijs (Valkeniersweg/ Reigerpad) en Esther van der Weerd (Vossepad). 

Verhuurmakelaar: Vivienne de Sonneville

Communicatieadvies: Esther Gies (voor Vreewijk) en Bianca Bakvis (strategisch adviseur)

 

Wijkteam Vreewijk

Interim teamleider: Jolanda Rijnbergen

Woonconsulenten: Paul Buijs (interim) en Denise Brandon. Wijk indeling onveranderd

Wijkbeheer: Marc van Loenen, Edwin Everaert en Jacob Zweistra. Sabrina de Graaf interim ter ondersteuning en reintegratie Jacob. (indeling ongewijzigd muv Marc van Loenen die nu verbeterprogramma wijk doet ipv Edwin)

Verhuurmakelaars: Leontien van Donge, Remy Hopman (gaat woonexperiment opnieuw bekijken binnen huidige regels en mogelijkheden), Tonny Walter, Ingrid Walda (de huurders met verhuis/woonwensen).

Incasso: Margareth Jane Carbin

Medewerkers Wonen: Sandra de Pauw, Marcia Moller, Myriam Riedewald, Marijke van de Burg

Projectleiders ter ondersteuning vanuit wijken en beleid: Salina Teeuw (verantwoordelijk uitvoering wijkuitvoeringsprogramma (WUP) en Paul Elliswijk (met name Landbouwbuurt).